ОГНЕЗАЩИТНИ ПОКРИТИЯОгнезащитни покрития за дърво и стомана - надеждност, безопасност, защита и естетичност

 
  • Защитават стоманени строителни елементи и конструкции от 30 до 90 min.
  • Превръщат дървени строителни елементи и конструкции в трудногорим материал.

 


Продуктите се предлагат предимно под формата на водни дисперсии. В ежедневната им експлоатация нанесените покрития не отделят вредни вещества. В случай на пожар до голяма степен се намалява отделянето на вредни вещества и от защитаваната повърхност.Изключително съчетание на надеждност и естетика:


Покритията следват профила, запазват формата и елегантността на защитаваните елементи и конструкции. Поради малката си първоначална дебелина, те не натоварват допълнително конструкциите, а широката гама от цветове по RAL дава възможности за разнообразни дизайнерски решения.Действие:


Нанесени в сравнително тънки първоначални слоеве, при наличие на открит огън или при повишаване на температурата, покритията набъбват многократно, образуват разпенена микропореста въглеродна обвивка, която изолира основата от прякото вредно въздействие на огъня и високата температура.


При стоманата се удължава времето за достигане на критична температура от 500°С.

При дървото се предотвратява или забавя процесът на запалване, като покритието превръща дървените елементи и конструкции в трудногорим материал.

Огнезащитните покрития намират широко приложение в обекти с различно предназначение.